Regulament Young Artist Grand Prix

Regulament

Young Artist Grand Prix

  • Hobby (cluburi, case de cultura a elevilor, scoli private si de arta, etc), care nu depasesc 6 ore/saptamana.
  • Pre-Profesional si Profesional (licee de coregrafie şi sectii de coregrafie, ale colegiilor de artă, învăţământ vocaţional profesional sau cei care se pregatesc peste 6 ore/saptamana, balerini(e) de la Teatrele de Opera si Balet, companii, etc. ,absolventi ai formei de învăţământ, mai sus menţionate.
  • Un alt criteriu fundamental este acela de evolutie a participantului.Profesorul sau tutorul copilului trebuie sa fie perfect constient de nivelul de pregatire sau posibilitatile tehnico-artistice pentru al incadra la categoria adecvata nivelului competitional.
Categories

Categorii de concurs

Click pe fiecare categorie pentru detalii..

Hobby si Profi este doar la balet si contemporan si neoclasic lyrical.
Celelalte categorii de formatii si solo se vor concura impreuna.

Depunctări


1. În coregrafie nu trebuie să predomine elemente coregrafice ce țin de alt stil decât de cel încadrat la înscriere. Ex. Într-o coregrafie de dans modern/contemporan nu trebuie să predomine elemente de gimnastică ritmică (Danilova sau rulari).


2. Coregrafia nu este adaptată vârstei concurentului.


3. Costumația este indecentă, inestetică sau discordantă cu tema coregrafică.


4. Execuția incorectă a elementelor clasice sau moderne de coregrafie sau desincronizări.


5. Este interzisă folosirea de materiale ce pot deranja ceilalți participanți: pudră, nisip, pene, flori, hârtii (excepție o fac cazurile în care se pot strânge imediat de pe scenă de către participant sau coregraf).


6. Nu se pot folosi efecte vizuale cum ar fi focul sau fumul decât cu aprobarea organizatorilor.


Descalificări


1. Nu sunt admise piese coregrafice sau muzicale ce prezintă expresii sau cuvinte vulgare și instigare la violență.


2. Este interzis consumul de băuturi alcoolice și substanțe etnobotanice în timpul competiției, participantul și grupul fiind descalificați imediat.


3. Limbajul abuziv, violența verbală sau fizică la adresa juriului, altor concurenți sau organizatorilor atrage după sine descalificarea participantului și a grupului. Profesorii, părinții sau însoțitorii care nu respectă regulamentul competiției vor fi escortați în afara zonei de concurs.


Înscrierea concurenţilor


Se va face până la 24 Noiembrie 2023. Trebuie completat și validat formularul de pe site inclusiv încărcarea pieselor de concurs pe site-ul www.youngartistgrandprix.ro. Aceștia trebuie de asemenea să aibă asupra lor în ziua concursului certificatul de naștere sau copie după pașaport.


Toate negocierile privind drepturile de autor sunt în responsabilitatea participanţilor.


Muzica

Muzica se va înregistra pe site până la 24 Noiembrie 2023 în format .mp3. Concurenții sunt obligați ca în ziua concursului să aibă suportul sonor de rezervă pe stick sau telefon.


Desfășurarea concursului


Ridicarea diplomelor de participare și înregistrarea concurenților se face Vineri 1 Decembrie de la ora 8:00 în foayer-ul Palatului National al Copiilor


Concursul va începe Vineri 1 Decembrie, ora 8:00. După fiecare secțiune în parte se va face premierea.


Concursul se va încheia pe data de 1 Decembrie 2023, cu Gala “ Young Artist Grand Prix” la care vor participa momentele selectate de catre juriu. La sfarsitul galei se vor acorda premiile speciale.


În timpul competiţiei fiecare solo, duo/trio/quartet, Pas-de-Deux, grupurile și formațiile vor intra în concurs în conformitate cu desfășurătorul competiției, care se va afișa cel târziu cu două săptămâni înainte de ziua de deschidere a concursului.


Draftul afișat include un timp de pregătire adecvat pentru fiecare participant. Termenele stabilite sunt obligatorii şi nu trebuie depășite.


Concurenţii vor intra în scenă în ordine numerică conform desfășurătorului afișat pe data de 26 octombrie 2023


Costumele şi machiajul vor fi asigurate de către participanţi. Ne dorim ca apariția pe scenă în cadrul competiției să fie una îngrijită, studiată și conform rolului pe care artistul o interpretează. Aceast detaliu va fi apreciat de juriu.

Reguli

Profesorii vor avea acces în culise. Profesorii pot repeta cu elevii lor pe scenă înaintea începerii concursului sau în buzunarul din stânga scenei (CURTE).


Părinţilor nu le va fi permis accesul în culise decât în cazul excepțional în care concurenții au schimbări rapide între dansuri și coregraful nu se poate descurca.


Băuturile şi mâncarea NU sunt permise în ZONA de CULISE! Concurenții pot aduce apă în sticle de plastic închise corespunzător.


Fotografiile, clipurile video, filmele, înregistrările audio efectuate în timpul competiției devin proprietatea “Young Artist Grand Prix” care își rezervă dreptul de a utiliza aceste materiale în scopuri de marketing și publicitare. Înscrierea dvs. la acest concurs indică însuşirea, înțelegerea şi acceptarea acestei politici.


Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru accidente, răniri, leziuni, etc. care pot avea loc în timpul desfăşurării Young Artist Grand Prix. Fiecare concurent este responsabil pentru suportarea costurilor competiției.


Nu este posibilă̆ rambursarea taxelor pentru participanţii care s-au înregistrat în concurs şi care nu reuşesc, din diverse motive, să participe. Nu sunt acceptate restituiri decât în cazul accidentării de ultim moment, cu prezentarea unui certificat medical.


Taxele de participare şi de înregistrare nu includ niciun tip de asigurare. Este necesar ca toți concurenţii să aibă o asigurare medicală, iar dacă apar accidentări se înțelege că responsabilitatea revine concurentului care poate face solicitări specifice către asiguratorul său. Concurenţii şi părinţii înțeleg că riscul sau prejudiciul posibil ce poate rezulta din activităţile specifice unei competiţii de dans este semnificativ, iar Young Artist Grand Prix sau oricare dintre angajaţii sau colaboratorii săi ori proprietarii spațiilor puse la dispoziţie concurenţilor nu-şi asumă niciun fel de responsabilitate pentru orice prejudiciu, invaliditate, deces, sau pierderea, deteriorarea bunurilor personale, care apar fie din neglijența concurentului sau altfel, în măsura în care legea nu dispune în mod special altfel.

Jurizarea Young Artist Grand Prix 2023

Nota finală pentru fiecare piesă coregrafică este obținută din media aritmetică a notelor fiecărui membru al juriului. Acordarea notelor de către juriu se face după următoarele criterii: tehnică, expresivitate, orientare scenică şi muzicalitate. Deciziile finale ale juriului sunt incontestabile. Componenta juriului si presedintele acestuia, vor fi publicate pana la data de 1 Decembrie 2023.